Kuntalaskenta Posion kunnan talous- ja palkkakumppaniksi.

11.4.2024

Posion kunnan talous- ja palkkahallinnon käyttöönotossa projektinhallinta avain nopeaan toteutukseen

Sote-uudistuksen myötä Posion kunta päätti kartoittaa vaihtoehdot talous- ja palkkahallinnon palveluiden tuottamisen vaihtoehdoista. Alkuvuodesta 2022 selvitettiin ulkopuolisen asiantuntijan toimesta talous- ja palkanlaskentapalvelujen tuottamisen vaihtoehtoja. Selvityksen perusteella palvelujen tuottaminen ostopalveluna on pienelle kuntaorganisaatiolle, kuten Posion kunta, riskittömin toimintamalli.

Talous- ja palkkahallinnon kilpailutus päätettiin järjestää vuoden loppupuolella marraskuussa 2023. Kilpailutuksen lopputuloksena Kuntalaskenta Oy valittiin Posion kunnan uudeksi kumppaniksi. Palvelut käynnistyivät 1.4.2024, jolloin käyttöönottoprojekti oli tehtävä tiukassa aikataulussa.

– Palveluntuottajan vaihtuessa isossa roolissa on projektinhallinta. Totesimme projektin alkuun, että olemme varautuneet tekemään töitä vaikka yöaikaan, mikäli projektissa tulee yllätyksiä tai aikataulu venyy. Kuntalaskennan hallitulla projektimallilla ja säntillisellä projektijohtamisella pystyttiin kuitenkin projekti toteuttamaan annetuissa raameissa onnistuneesti välttäen yllätyksiä, projektissa avainroolissa ollut Posion hallintojohtaja Päivi Tuppurainen sanoo.

– Talous- ja palkkahallinnon projektit ovat laajoja kokonaisuuksia, mutta hallitulla projektimallilla ja tiiviillä yhteistyöllä asiakkaan kanssa pystyttiin saavuttamaan taas nopea toteutus, kommentoi Kuntalaskennan toimitusjohtaja Pertti Vartiamäki.