Kuntien taloushallinto - Kuntalaskenta

17.1.2024

Kolarin kunta: Konkreettisia kehitysehdotuksia talous- ja palkkahallinnon kartoituksella

Lapissa sijaitseva 4000 asukkaan Kolarin kunta tuottaa talous- ja palkkahallinnon palvelut omana tuotantona. Sote-uudistuksen jälkeen kunta halusi kartoittaa nykytilanteen ja löytää mahdolliset kehityskohteet.

Kuntalaskenta tarjoaa talous- ja palkkahallinnon kattavien palvelujen lisäksi myös kuntien talous- ja palkkahallinnon kartoituksia. Kartoituksessa tehdään läpileikkaus taloustoimintojen nykytilanteeseen sekä kattava ehdotus toimintojen kehittämiseen. Kartoituksen avulla talous- ja palkkahallintoa voidaan kehittää aiempaa tehokkaammaksi.

Kolarin kunnan kartoitus valmistui syksyn 2023 aikana. Prosessin aikana haastateltiin työntekijät ja kartoitettiin toimintamallit. Kartoituksessa tehtiin myös vertailua aiempien selvitysten pohjalta ja nostettiin esille hyväksi todettuja toimintamalleja.

Kolarin kunta sai Kuntalaskennan tekemästä kartoituksesta kattavan kokonaiskuvan ja selkeitä kehitysehdotuksia. Lisäksi kartoitus toi esille riskit ja mahdolliset ongelmakohdat. Loppuraportti tukee kunnan päätöksentekoa liittyen talous- ja palkkahallinnon tuotantoon ja riskienhallintaan.

Hallintojohtaja Tiina Piirilä Kolarin kunnasta on tyytyväinen Kuntalaskennan työhön.

”Vuoden 2024 alkupuolella kokoamme Kolarin talous- ja palkkahallinnon väen kokoon ja alamme yhdessä viemään asioita eteenpäin priorisointijärjestyksessä. Kuntalaskennalla teettämästämme kartoituksesta saimme kehitystyöhön hyvän pohjan sekä konkreettisia kehityskohteita”, Tiina Piirilä kertoo.

”Kartoituksen avulla kunnat saavat helpon ja edullisen tavan kehittää toimintojaan. Ulkoisen toimijan avulla prosessit voi nähdä uusin silmin”, sanoo Kuntalaskennan myyntipäällikkö Juha Nupponen. ”Kolarin kunta on hyvä esimerkki asiakkaasta, jolle kartoitus oli kustannustehokas keino lähteä kehittämään omia toimintoja.”

Haluatko lisätietoa kartoituksistamme?  Voit olla yhteydessä myyntipäällikkö Juha Nupposeen puh. 040 550 5813 tai sähköpostitse osoitteeseen juha.nupponen@kuntalaskenta.fi. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun tarpeisiisi.