Kuntien taloushallinto

2.12.2021

Kuntalaskenta toteutti Konneveden kunnalle kattavan talous- ja palkkahallinnon kartoituksen

Konneveden kunta arvostaa Kuntalaskennan henkilökunnan erinomaista ammattitaitoa

Taloushallinnon organisointi voi tuottaa päänvaivaa, etenkin jos toimintatapoja ja niiden vaikutuksia ei ole arvioitu vuosiin. Me Kuntalaskennalla tuotamme asiakkaillemme taloushallinnon kattavien palvelujen lisäksi myös kuntien talous- ja palkkahallinnon kartoituksia. Kartoitusten tarkoituksena on saada syvällinen läpileikkaus kuntien taloustoimintojen nykytilanteesta sekä tarjota näkemystä toimintojen kehittämisestä.

Yksi tyytyväisistä asiakkaistamme on Konneveden kunta, jolle toteutimme kartoituksen tänä vuonna. Toimintojen ja järjestelmien läpikäynti antoi kahdeksan kuukautta tehtävässään toimineelle Konneveden kunnanjohtajalle Mika Pasaselle paremman kuvan kunnan taloushallinnosta ja sen tilanteesta.

”Kartoitus oli oivallinen keino päästä syvällisemmin kunnan talouden työprosesseihin ja järjestelmiin käsiksi. Nykytilanteen tunnistaminen antaa mahdollisuuden ponnistaa menestyksekkäästi ja rakentavasti eteenpäin ja tehdä järkeviä ratkaisuja tulevaisuudessa”, Pasanen kehuu.

Kartoituksessa nousi esiin myös kehityskohteita, kuten vanhoja, pitkään käytössä olleita prosesseja, jotka söivät tarpeettomasti työaikaa talous- ja palkkahallinnon henkilöstöltä.

”Esimerkiksi matkalaskuprosessit olivat puutteellisia, mutta nyt niitä saatiin läpivalaistua ja löysimme juurisyyt, joihin voimme puuttua”, Pasanen sanoo. ”Kuntalaskenta osoitti erinomaista ammattitaitoa ja näkemyksellisyyttä taloustoimintojemme kehittämiseksi. Saimme hyviä ratkaisuehdotuksia, joita tulemme toteuttamaan vielä tämän vuoden puolella.”

Asiakas ei siis jää kartoituksen tulosten kanssa yksin, vaan Kuntalaskenta auttaa myös ratkaisu- ja parannusehdotusten kanssa. Kartoituksen lopuksi asiakkaat saavat kirjallisen raportin, jota he voivat vapaasti hyödyntää.

”Kartoituksen avulla haluamme tarjota asiakkaillemme helpon ja edullisen tavan kehittää toimintojaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, vaan joskus on parempi antaa ulkoisen toimijan katsoa kokonaiskuvaa ja nähdä asiat toisin silmin”, sanoo Kuntalaskennan myyntipäällikkö Juha Nupponen. ”Konneveden kunta on erinomainen esimerkki asiakkaasta, jolle kartoituksesta ja ammattitaidostamme on erityisesti hyötyä ja iloa.”

 

Haluaisitko lisätietoa kartoituksistamme?

Ota yhteyttä Myyntipäällikkö Juha Nupposeen p.040 550 5813  tai  juha.nupponen@administer.fi  niin käydään läpi kuntanne tarpeita.