Taloushallinto

17.11.2021

Kuntalaskenta Jämijärven kunnan talous- ja palkkahallintokumppaniksi

Jämijärven kunta valitsi talous- ja palkkahallintokumppanikseen kuntien taloushallintoon erikoistuneen Kuntalaskenta Oy:n. Kunta järjesti hankinnasta avoimen kilpailutuksen tavoitteenaan löytää nykytasoa edullisempi ja kulurakenteeltaan ennustettavampi palveluntoimittaja, joka tarjoaa laadukasta asiakaspalvelua. Näihin tarpeisiin Kuntalaskenta vastasi parhaiten.

”Pienelle kunnalle ulkoisen palveluntarjoajan käyttämisen olennainen hyöty on se, että kumppani pystyy varmistamaan palveluiden jatkuvuuden huolimatta esimerkiksi henkilövaihdoksista tai sairastapauksista. Palvelun kilpailutus myös laski Jämijärven kunnan kirjanpidon ja palkanlaskennan ulkoistettujen toimintojen vuotuisia kustannuksia kolmanneksella”, sanoo Jämijärven kunnanjohtaja Markus Ojakoski.

Kuntalaskennan asiantuntijat ovat erikoistuneet juuri kuntien talous- ja palkkahallintoon ja tuntevat niiden toimintaympäristön haasteineen ja ratkaisuineen. Yhtiö kuuluu Administer-konserniin, jonka kautta sillä on tukenaan valtakunnallinen satojen asiantuntijoiden verkosto ja jatkuvasti kehittyvät huipputason sähköiset järjestelmät.

”Meille on hyvin tärkeää, että kumppanilla on osaamista ja kokemusta nimenomaan kunta-alalta. Kuntien talous- ja palkkahallinnossa on omia erityispiirteitään, jotka pitää tuntea, jotta palveluiden tuottaminen onnistuu. Asiakaspalvelun osalta toivomme erityisesti asiantuntevaa palvelua, jota saa nopeasti niin sähköisesti kuin puhelimenkin välityksellä suoraan kokeneilta ammattilaisilta”, sanoo Jämijärven talous- ja hallintopäällikkö Noora Nieminen.

”Panostamme tehokkaaseen ja sujuvaan palveluun sekä toimintamme jatkuvaan kehittämiseen. Olemme iloisia alkavasta yhteistyöstä Jämijärven kunnan kanssa, ja uskon, että siitä tulee hedelmällistä”, sanoo Kuntalaskennan toimitusjohtaja Pertti Vartiamäki.

Kuntalaskennan asiakkaita ovat muun muassa Pieksämäen kaupunki ja sen konserniyhtiöt, Joroisten, Juvan, Juupajoen, Rantasalmen, Rautalammin, Sulkavan ja Tammelan kunnat sekä useat yhdistykset. Yhtiön omistavat Pieksämäen kaupunki ja Administer Oy.

”Talous- ja palkkahallinnon palvelut julkiselle sektorille ovat tärkeä osa Administerin liiketoimintaa, ja kuntasektorilla nähdään merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Suomessa on hieman yli 300 kuntaa ja näistä vasta pieni osa on kilpailuttanut palvelunsa. Tavoitteemme on saavuttaa lähivuosina 10 %:n markkinaosuus”, sanoo Administer-konsernin toimitusjohtaja Peter Aho.

 

Lisätietoja:

Pertti Vartiamäki
Toimitusjohtaja
Kuntalaskenta Oy
p. 045 8921 765
pertti.vartiamaki@administer.fi

Markus Ojakoski
Kunnanjohtaja
Jämijärven kunta
p. 040 509 4542
markus.ojakoski@jamijarvi.fi

Noora Nieminen
Talous- ja hallintopäällikkö
Jämijärven kunta
p. 040 830 4943
noora.nieminen@jamijarvi.fi

 

Jämijärvi (jamijarvi.fi) sijaitsee Pohjois-Satakunnassa. Jämijärven kunnan toiminta-ajatus on olla rohkea ja aito maaseutukunta, monitoimijainen yhteisö, jossa jokainen yksilö on osallinen ja arvokas. Kunta tunnetaan erityisesti maatalousyrityksistä ja Jämin matkailusta. Kunta pyrkii omalta osaltaan huolehtimaan elinkeinotoiminnan laaja-alaisesta kehittämisestä, tukemaan yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia ja huolehtimaan heidän tarvitsemiensa palvelujen riittävyydestä ja monipuolisuudesta.