Kuntien_palkkahallinto

24.5.2021

Kuntalaskenta Oy avuksi Juupajoen ja Joroisten kuntien palkkahallintoon

Kuntien talous- ja palkkahallintoon erikoistunut Kuntalaskenta Oy on tehnyt määräaikaiset sopimukset palkkahallintopalvelujen toimittamisesta Juupajoen ja Joroisten kunnille. Kuntalaskenta pystyy vastaamaan kumpaakin kuntaa kohdanneeseen yllättävään resurssitarpeeseen ja huolehtimaan niiden palkkahallinnosta niin kauan kuin tarvitaan.

Monissa pienissä kunnissa talous- ja palkkahallinto on yhden ihmisen vastuulla, ja yllättävissä tilanteissa omaa varahenkilöä ei välttämättä ole saatavilla. Kuntalaskenta pystyy tällaisissa tilanteissa ottamaan tilanteen nopeasti haltuunsa ja tarjoamaan asiakkaille asiantuntevaa palvelua sekä riittävät henkilöresurssit varahenkilöineen.

”Kuntien kannalta tämä on edullinen ratkaisu, joka antaa niille aikaa pohtia vaihtoehtoja palvelun järjestämiseen pidemmällä tähtäimellä. Juoksevien palkkahallinnon asioiden lisäksi annamme tukea ja neuvontaa palkka-asioissa molemmille kunnille”, kertoo Kuntalaskennan toimitusjohtaja Pertti Vartiamäki.

Kuntien palkka-asioiden sujuvuuden varmistavat osaavat, kunta-alan hyvin tuntevat palkka-asiantuntijat sekä selkeä vastuunjako kuntien ja Kuntalaskennan välillä. Työ tehdään asiakkaiden käyttämillä järjestelmillä etäyhteyden välityksellä. Toimintatapa mahdollistaa palvelujen tarjoamisen ympäri Suomea – ja näin korona-aikana tarpeettomien lähikontaktien minimointi auttaa ehkäisemään altistumisia.

”Selvitimme eri vaihtoehtoja palkkahallinnon järjestämiseksi, ja palveluntuottajan puoleen kääntyminen oli toimivin ratkaisu tässä akuutissa tilanteessa. Meille on luonnollisesti tärkeintä, että kunnan työntekijät saavat palkkansa ajallaan ja oikein laskettuina. Kuntalaskennan avulla pystymme tämän varmistamaan”, sanoo Joroisten talous- ja hallintojohtaja Vesa Ellonen.

Kuntalaskennan omistavat Pieksämäen kaupunki ja Administer Oy. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Pieksämäen kaupunki ja sen konserniyhtiöt, Joroisten, Juvan, Juupajoen, Rantasalmen, Rautalammin, Sulkavan ja Tammelan kunnat sekä useat yhdistykset.

 

Lisätietoja:

Pertti Vartiamäki
Toimitusjohtaja
Kuntalaskenta Oy
p. 045 8921 765
pertti.vartiamaki@administer.fi

Vesa Ellonen
Talous- ja hallintojohtaja
Joroisten kunta
p. 040 626 7070
vesa.ellonen@joroinen.fi

Jyri Lammela
Kunnanjohtaja
Juupajoen kunta
p. 050 3840 778
jyri.lammela@juupajoki.fi